Vv Trinitas Oisterwijk pupillenvoetbal (JO8 tm JO12)

Vv Trinitas Oisterwijk pupillenvoetbal (JO8 tm JO12)

Vraag kinderen wat zij het leukst vinden aan voetbal en je zult veel antwoorden krijgen als ‘scoren!’, ‘hard schieten’ en ‘acties maken’. Daarnaast geven veel kinderen aan het leuk te vinden om samen te spelen met hun teamgenootjes.

 

Voor wie is het?

Het pupillenvoetbal is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijdscategorie 7 tot en met 11 jaar. Jongens, meisjes, klein, groot. Iedereen is welkom! Vv Trinitas Oisterwijk onderscheidt zich van omliggende verenigingen door het niveau van de trainingen (voor-elk-wat-wils), het grote aantal teams (zowel jongens-, meisjes- als gemengde teams) en de schitterende accommodatie met o.a. 6 natuurgrasvelden en 2 kunstgrasvelden.

 

Hoe werkt het?

De pupillen spelen op zaterdag competitiewedstrijden volgens het 4-fasen model van de KNVB. Voor de JO8 tot en met JO10 betreft dit 6 tegen 6 op een kwart veld en voor de JO11 en JO12 betreft dit 8 tegen 8 op een half veld. Ten behoeve van deze competitie worden de pupillen aan het begin van het voetbal seizoen ingedeeld in teams.

Bij de pupillen is er aandacht voor de individuele ontwikkeling (op eigen niveau en in eigen tempo) waarbij spelplezier voorop staat. Om dit zo goed mogelijk te kunnen faciliteren worden aan het begin van het seizoen de pupillen op zijn of haar niveau met zoveel mogelijk gelijkgestemden in teams ingedeeld.

Pupillen die na de start van het seizoen instromen worden na afloop van een de eerste drie fases ingedeeld in een team. Voor het seizoen 2021 - 2022 betekent dit dat nieuw aangemelde pupillen kunnen starten met het spelen van competitiewedstrijden per:

- 6 november (na afloop herfstvakantie)

- 22 januari (na de winterstop)

- 12 maart (na afloop voorjaarsvakantie)

 

Naast het spelen van competitiewedstrijden op zaterdag trainen de pupillen op maandag- en woensdagavond conform het volgende schema:

JO8 en JO9 op maandag- en woensdagavond van 18.00u- 19.00u

JO10 en JO11 op maandag- en woensdagavond van 18.30u - 19.30u

JO12 op maandag- en woensdagavond van 19.00u - 19.00u

 

De trainingen zijn gericht op het 'baas worden over de bal'. Naarmate de kinderen ouder worden, worden er steeds meer technische voetbaluitdagingen toegevoegd maar komen daar ook meer facetten van het voetbalspel bij, zoals bijvoorbeeld het spelen als team. Maar het is niet alleen leren om ' baas te worden over de bal', maar ook goed leren omgaan met elkaar zoals dat hoort in een teamsport. Respect voor elkaar en voor de tegenstander dus.

 

Welke kleding moet mijn kind aan?

Voor voetbalschoenen, scheenbeschermers, sokken, broekje en trainingspak dient u zelf te zorgen. Een voetbalshirtje wordt verzorgd door de vereniging.

 

Hoe zit het met lid worden en wat zijn de kosten?

In verband met verzekeringen is het noodzakelijk dat uw kind, indien hij/zij 'vast' bij de mini's komt, lid wordt van vv Trinitas Oisterwijk. Omdat vv Trinitas Oisterwijk graag sport en spel voor deze jonge kinderen wil stimuleren houden we de kosten voor een lidmaatschap bewust laag. Een jaar voetballen bij de pupillen kost slechts € 114,00.

 

Nieuwsgierig geworden?

Als u geïnteresseerd bent en denkt dat voetbal past bij uw kind(eren), dan kunt u informatie inwinnen via het e-mail adres pupillen@trinitas-oisterwijk.nl. Ook kunt u hier zich hier aanmelden voor een maximum van drie proeftrainingen. Natuurlijk kunt u uw kind(eren) ook direct inschrijven via volgende link: https://www.trinitas-oisterwijk.nl/332/lid-worden/.

 

Ook mensen die de activiteiten voor de Pupillen willen begeleiden, kunnen zich aanmelden. Kom een keer kijken bij een van de trainingen!

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!