Trinitas door naar de volgende bekerronde

Datum

13 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Trinitas Oisterwijk is door naar de volgende ronde in de districtsbeker. Na een zakelijke overwinning tegen Hoogeloon staat de ploeg van Pierre van Berkel op een onoverbrugbare voorsprong. De laatste poulewedstrijd tegen VV Dees wordt dan ook komende donderdagavond alleen nog voor de eer gespeeld.

Vooraf was de opdracht duidelijk, bij een overwinning was de buit zo goed als binnen en kon de focus direct op de start van de competitie. Bij een verliespartij zouden de blauwhemden uit Hoogeloon er met de buit vandoor gaan en was Trinitas klaar in het bekertoernooi.

Hoogeloon mocht aftrappen aan het begin van de wedstrijd en mocht dit na precies achtenveertig seconden opnieuw doen. Trinitas had een prachtige pikstart, het veroverde direct de bal waarna Tom Beks direct op de flank werd weggestuurd. De jongeling gaf vervolgens een afgemeten voorzet op Job Viellevoye die fraai binnenkopte, 1-0.

Na deze meevaller na Trinitas het heft stevig in handen en gaf dit eigenlijk de hele eerste helft niet meer weg. Na dik twintig minuten betaalde dit zich uit in de 2-0 van Harm van de Ven, hij ging alleen op de doelman af, raakte de bal niet helemaal goed zodat de Hoogeloon-doelman op het verkeerde been stond. De bal rolde vervolgens op een curieuze wijze het doel in zodat de marge al vroeg in de wedstrijd op twee stond. In Duitsland hebben ze daar een mooi woord voor uitgevonden ‘ein vorentscheidung’. De ploeg van Pierre van Berkel was in Vessem echter gewaarschuwd dat ze daar in de Kempenregio geen boodschap aan hebben, het gaf daar ook een voorsprong van twee doelpunten weg. Trinitas bleef dan ook gas geven maar verzuimde om met een grotere voorsprong richting de thee te gaan.

Net zoals in Vessem begon Trinitas slordig aan de tweede helft en ontsnapte Nicky Wolfs al snel aan een tweede kaart. Pierre van Berkel nam geen risico en wisselde de centrale verdediger direct. Hoogeloon was verder niet bij machte om veel gevaar te stichten, de enige grote kans werd door doelman Ramon Doomen knap uit zijn doel gehouden.

Zo’n twintig minuten voor tijd zat de wedstrijd definitief in de knip. Philip Overeem, eigenlijk nog steeds A-junior speelde zich met een fraaie passeerbeweging vrij en schoot de bal hard in de bovenhoek, 3-0. Trinitas geloofde het daarna wel en ging zakelijk en freewheelend naar het eindsignaal.

Omdat VV Dees de derby tegen Vessem met 0-4 verloor was Trinitas helemaal zeker van de volgende ronde in het bekertoernooi. Pierre van Berkel gaf na de wedstrijd dan ook aan dat de competitie prioriteit heeft, hierdoor zal een aantal spelers worden gespaard voor het resterende bekerduel tegen VV Dees.