Datum

11 oktober 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vooral stonden de sterren ongunstig voor Trinitas, trainer Pierre van Berkel was al sinds mensenheugenis op zoek naar een overwinning in Vlijmen, hij vertrok nog nooit met de volle buit van sportpark De Hoge Heide. Daarnaast loopt de ziekenboeg steeds verder vol, ondertussen zitten Tobias van Gool, Peter de Jong, Lucas Mallens, Brandon Middelhof, Bismark Owusu en Luuk Zijlmans in de lappenmand met een blessure.

Vooraf was Trinitas toch een klein beetje favoriet omdat Vlijmense Boys nog geen wedstrijd wist te winnen en onze blauwhemden nog ongeslagen waren. Na de toss begon de zon figuurlijk al een beetje te schijnen, Vlijmense Boys moest de eerste helft richting de kantine spelen. De rossoneri spelen doorgaans liever de tweede helft richting hun fanatieke aanhang en dan kan het flink spoken in Vlijmen. Daarnaast zat er nu door de kabinetsmaatregelen alleen het Vlijmense tweede elftal wat net klaar was met hun wedstrijd.

Trinitas was in de eerste helft de baas op het veld zonder echt gevaarlijk te worden. De sterk in basis debuterende Niek Wimmers was het dichtstbij, hij kwam echter een teenlengte tekort om de ploeg van Pierre van Berkel op voorsprong te zetten. Vlijmense Boys leek een tandeloze tijger mede omdat de gepasseerde Nick Peijnenburg en good-old Peti Lutgens op de bank naast trainer Erik van Esch zaten.

Toch was het Vlijmense Boys wat twee minuten voor de thee op voorsprong had kunnen komen. Na een kopbal bleef de bal via de binnenkant van de kruising in het veld en ontsnapte Trinitas aan een achterstand. Een minuut later lag de bal wel achter de Vlijmense doelman. Vanaf links mocht Dennis van Berkel een vrije trap nemen en deed dit hard en laag, Niek Wimmers stond volledig ongedekt op de goede plaats en scoorde met een fraaie voetbeweging, 0-1. Hierdoor ging Trinitas wel heel lekker rusten en brak ondertussen de echte zon ook nog eens door het wolkendek.

Na de thee was hetzelfde spelbeeld te zien, Trinitas had het beste van het spel en Vlijmense Boys stelde daar nog steeds bijzonder weinig tegenover. Een kwartier voor tijd leek vervolgens de wedstrijd in de knip te zitten. Een Vlijmense verdediger kreeg in het strafschopgebied de bal op zijn uitgestoken arm, Harm van de Ven nam de verantwoordelijkheid en schoot de toegekende penalty hard en hoog in de touwen, 0-2.

Vlijmense Boys kon daarna niets anders dan alles of niets voetbal te gaan spelen. Net zoals tegen RKDVC bleek dat de jonge ploeg (22,7 jaar gemiddeld) van Pierre van Berkel tegen zulk voetbal nog een slag heeft te maken. Ineens werden een paar dikke kansen weggeven en kwam Trinitas goed weg dat het geen aansluitingstreffer moest incasseren. Tot tevredenheid van de trainer - die een duidelijke leercurve bij zijn ploeg ziet - werd de overwinning na het Vlijmense briesje toch nog relatief makkelijk binnengesleept, de punten gingen daardoor mee naar Oisterwijk.

Pierre van Berkel is nu de trotse trainer van de ploeg die op de derde plaats staat. Verder kan hij vanaf nu met een opgeheven hoofd richting Sportpark De Hoge Heide, ‘de vloek van Vlijmen’ is verleden tijd.