Datum

4 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

In een apocalyptische sfeer moest de eerste wedstrijd zonder publiek ooit in Oisterwijk worden afgewerkt. Alleen spelers en begeleiding, wedstrijdofficials, terreinmeesters en persfotografen mochten aanwezig zijn op het sportpark. Dit alles gaf het sportpark een desolate sfeer met achter de hekken een klein aantal supporters, die vanaf de parkeerplaats toch de wedstrijd kwamen aanschouwen. Dit was overigens niet nodig want het communicatieteam van Trinitas had een livestream opgezet waar de wedstrijd thuis online gevolgd kon worden gevolgd, ook een noviteit voor onze club. De livestream werd overigens vanuit zowel Oisterwijk alsook Waalwijk goed bekeken en scoort goed op de instagrampagina, iets wat tegenwoordig belangrijk lijkt te zijn.

Terug naar het veld gaand was Trinitas in het eerste kwartier de baas en verwachte eenieder snel de openingstreffer. Job Viellevoye was in de eerste tien minuten al dicht bij zijn derde competitietreffer met een bal op de paal en een achterwaartse kopbal, die voor Trinitas net langs de verkeerde kant van de paal ging. Vlak daarna speelde de spits zich goed vrij en schoot de bal met een gekruist schot in de verre hoek, 1-0.

Ne het openingsdoelpunt bleef Trinitas nog even de baas maar raakte de overhand langzaam kwijt. Baardwijk kwam er steeds beter voetballend uit en gaf een paar speldenprikken zonder daarbij echt groot gevaar te kunnen stichten. Hierdoor mochten de ploegen gaan rusten met een 1-0 ruststand.

Na de pauze had Baardwijk het voordeel van de straffe wind die over het nieuwe kunstgrasveld woei, omdat daar omliggende begroeiing net of nog niet aangeplant is had de zuidwester vrij spel. Waar Trinitas in de eerste helft te weinig gebruik maakte van dit voordeel, daar vuurden de Waalwijkers vanuit alle standen op het doel van Ramon Doomen. Deze kon de bal dan ook na een kleine vijf minuten uit het net halen. Bart Rombouts mocht een corner nemen die vervolgens rechtstreeks in de verre bovenhoek zeilde, 1-1.

Baardwijk bleef de overhand houden maar liet diverse mogelijkheden op een voorsprong liggen. Ramon Doomen had echter zijn beschermengeltje meegenomen die hem assisteerde op paal en lat. Daarnaast moest de Trinitas-doelman nog een keer volledig gestrekt om met een prachtige redding een Baardwijkse kanonskogel onschadelijk te maken.

Met nog tien minuten te spelen brak er een voorzichtig herfstzonnetje door op sportpark den Donk. Voor Trinitas leek dit precies wat het nodig had, het begon aan een slotoffensief waarbij al snel Harm van de Ven tegen het kunstmatige gras werd gewerkt. Dennis van Berkel, die in de regio gevreesd wordt om zijn traptechniek ging achter de bal staan en kalibreerde zijn kanon. Gedragen door de venijnige wind schoot hij de bal vervolgens met een fraaie krul achter Baardwijk-doelman Bart van Heesch, 2-1.

Met nog een minuut of vijf te spelen moest Baardwijk daarna opnieuw aan de bak om nog een punt mee te nemen uit Oisterwijk. Daarbij hield het open huis waarvan Job Viellevoye in de slotminuut kon profiteren, hij omspeelde de doelman, had de kluts mee en kon de bal vervolgens in een leeg doel schuiven. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en floot de uitstekend leidende scheidsrechter Mathon direct voor het einde van de wedstrijd. Waarna de gehele ploeg, de luidruchtige aanhang die achter de hekken de overwinning vierde, kwam bedanken. Opvallend was daarbij de geblesseerde Bismark Owusu, hij bleek naast een goede verdediger ook een begenadigd klimmer want hij zat het hoogst in de hekken.