Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 24

De Haan 1
5089NJ
HAGHORST
tel. 013-5042036

Voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2021-2022 moest Trinitas in een bekerduel aantreden in Haghorst. Vijfdeklasser EDN ’56 was de tegenstander en de verwachting was dat dit een eenvoudige klus zou gaan worden. Niets was echter minder waar, EDN ’56 was deze middag niet van plan om  voor kanonnenvoer te gaan fungeren. Op de achtergrond was het hele sportpark naast de wedstrijd bezig met de ontwikkelingen bij de Formule 1 in Zandvoort. Vele ‘supporters’ kozen voor een plaatsje voor de tv in de kantine in plaats van een plekje in een heerlijk nazomerzonnetje bij dit bekerwedstrijd.

Of het door het mooie weer was of dat de gedachten in Zandvoort waren, Trinitas begon uiterst beroerd aan deze wedstrijd. De vijfdeklassers waren simpelweg de gevaarlijkste ploeg. Trinitas negeerde de eerste twee waarschuwingen en kreeg daarvoor na een dik kwartier de rekening gepresenteerd en kwam verdiend op achterstand. Hein de Bresser reageerde attent op een afvallende bal en verschalkte Gijs Bakkeren. Trinitas kon geen vat krijgen op de wedstrijd en kon nauwelijks kansen noteren, laat staan afmaken. De rust werd dan ook ingegaan met een achterstand en het zal vast onrustig zijn geweest in de kleedkamer.

Na de thee verhoogde Trinitas de druk op het Haghorster doel en al vroeg in de tweede helft stond de gelijkmaker op het scorebord. Philip Overeem sneed naar binnen en schoot de bal gekruist in de bovenhoek, 1-1. In de minuten na de treffer kreeg de ploeg van Pierre van Berkel een aantal dotten van kansen om op voorsprong te komen, deze werden niet benut zodat Trinitas in de slotfase onder tijdsdruk een voorsprong moest zien te bemachtigen. EDN’56 was echter taai en beet zich vast in dit onverwachte maar verdiende resultaat en kreeg zelfs een aantal kansen om de volle buit binnen te halen. De stand veranderde echter niet meer zodat Trinitas met het schaamrood op de kaken de gang naar de kleedkamer moest maken.

Volgende week is op Sportpark Den Donk het Tilburgse Were Di de tegenstander. Die begonnen het bekeravontuur met een 1-4 nederlaag tegen RKDSV.