Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 24

Sportlaan 20
5062JK
OISTERWIJK
tel. 0654666682

Trinitas moest vandaag in de eigen wei aantreden voor de tweede wedstrijd in poulefase van het bekertoernooi. Vorige week werd in Haghorst teleurstellend met 1-1 gelijk gespeeld tegen vijfdeklasser EDN ’56. Pierre van Berkel had dan ook stof tot nadenken maar kon aan het einde van de vakantieperiode wel beschikken over een wat completere selectie dan vorige week. Een goed resultaat was wenselijk om de poulewinst in de laatste wedstrijd tegen RKDSV in eigen hand te houden.

Wederom was het perfect weer voor een mooie pot voetbal en de aanhang van Trinitas ging er dan ook eens goed voor zitten. Ook de Formule 1 hield de mensen langs de lijn weer bezig,+0 nadat Max samen met zijn grote rivaal al snel in de grindbak belandde kon de focus op onze blauwhemden. Na tien minuten kon er voor het eerst gejuicht worden, Philip Overeem was weer het Oisterwijkse goudhaantje en schoot de openingstreffer achter de Tilburgse doelman. Vlak voor de thee was de wedstrijd eigenlijk al beslist, uit het niet lag de bal in het net van de Tilburgers en Max van Dongen was de dader.

Over de tweede helft kunnen we ondanks vier doelpunten kort zijn. Trinitas was heer en meester en Were Di probeerde manmoedig de schade te beperken. De teller stokte op 6-0 na een benutte strafschop van Dennis van Berkel en een loepzuivere hattrick van Max van Dongen.

Om voor het derde jaar in successie de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken, kan een gelijkspel volgende week in Diessen voldoende zijn tegen de withemden van RKDSV. Mocht EDN ’56 echter met meer dan zes doelpunten verschil winnen van Were Di dan moet er gewonnen worden door de ploeg van Pierre van Berkel.