Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 39

Sportlaan 20
5062JK
OISTERWIJK
tel. 0654666682

Het was een weekend waar Trinitas al even naar uitkeek. Zowel het eerste als het tweede vol in de bekerstrijd in een thuiswedstrijd, met een derde helft die eindelijk weer op het programma mocht staan. Het kabinet gooide echter roet in het eten met een milde lockdown en besliste en passant ook nog even dat er in de buitenlucht geen publiek welkom was, een niet uit te leggen ridicule maatregel. Het Trinitas-bestuur moest zich echter conformeren aan dit besluit zodat er bij beide wedstrijden alleen een paar bestuursleden en andere functionarissen aanwezig mochten zijn. Wel stonden bij beide wedstrijden een paar handenvol supporters achter de hekken.

Het tweede gaf in de voormiddag het goede voorbeeld en kegelde met een 4-2 zege eersteklasser Helvoirt uit het bekertoernooi. Hiermee bleef de ploeg van Edwin van Wel voor het dertiende bekerduel in successie ongeslagen. De coronapandemie was reeds twee keer de reden van uitschakeling voor ons tweede.

Onze vaandeldragers moesten het opnemen tegen buurman Jong Brabant, de trotse koploper in de vierde klasser. In de eerste helft waren er eigenlijk maar weinig opwindende momenten voor beide doelen. Jong Brabant verscheen twee keer gevaarlijk voor het doel van Ramon Doomen maar miste een afmaker voor het doel. Trinitas was één keer gevaarlijk, Harm van de Ven schoot naast maar werd vastgehouden. Heel Trinitas schreeuwde om een strafschop, maar Sterre Bijlsma de vrouwelijke scheidsrechter gaf geen krimp. Vlak voordat Bijlsma de ploegen naar de kleedkamer stuurde stond Trinitas ineens op achterstand. Tom Bastings mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal door een gaatje in de muur achter Ramon Doomen, 0-1.

In de tweede helft waarin het voor de functionarissen en de supporters achter het hek steeds onaangenamer werd door de koude wind, leek de wedstrijd tien minuten na de warme thee beslist. Tim Suos kopte een afvallende bal over Ramon Doomen waarmee de marge op twee doelpunten kwam, 0-2.

Trinitas rechtte echter de rug en de ingevallen JO19-1 speler Freek van de Pas bracht met een prachtige volley weer hoop voor de ploeg van Pierre van Berkel, 1-2. Toen slechts één minuut later laatste man Freek van Venrooij via een panna en een ouderwets puntertje de gelijkmaker aan liet tekenen leek Jong Brabant rijp voor de sloop.

Onze blauwhemden gingen in de slotfase vervolgens op zoek naar rechtstreekse plaatsing voor de volgende ronde en waren daar in de slotseconde heel dichtbij, Job Viellevoye schoot de bal echter op de paal zodat Jong Brabant ontsnapte aan uitschakeling.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Stefan Schilders miste de eerste waarna ook Jong Brabant direct miste. Vervolgens scoorde Job van Riel, Freek van de Pas, Job Viellevoye, Harm van de Ven, Rens van Lissum en Freek van Venrooij, Jong Brabant miste hun zevende strafschop zodat Trinitas mocht juichen en de ploeg van Pierre van Berkel binnenkort in de koker bij de KNVB zit.

Tot slot complimenten voor de erg jonge vrouwelijke scheidsrechter Sterre Bijlsma, ze had de wedstrijd prima in de hand en stond haar mannetje.