Facebook Toestaan Niet toestaan

Vriendschappelijk

Afgelopen zaterdag stond er voor de mannen van de O16-1 een oefenwedstrijd op het programma tegen onze O17-2. Na lang wikken en wegen was ons het hoofdveld van Taxandria beschikbaar gesteld om in alle vroegte deze oefenwedstrijd af te werken. Om precies 9 uur ’s ochtends zat de voltallige selectie met kleine oogjes in de kleedkamer, zichzelf afvragend waarom ze de avond daarvoor ook alweer zo laat naar bed waren gegaan. Een aantal spelers hing nog slaperig tegen de muur toen Viggo zijn muziek over de box door de kleedkamer knalde. Zo ruw gewekt worden is eigenlijk nooit prettig, maar er moet gevoetbald worden. Tegen een sterke tegenstander zo zou blijken.

Om 10:00 uur werd er afgetrapt, de bal ging richting Viggo, maar werd veroverd door de tegenstander. Binnen 20 seconden was de bal aan de overkant, en nog eens 5 seconden later lag hij achter Rens in het doel. Een dodelijk effectieve counter van de O17-2, een valse start voor de O16, en dus een 0-1 achterstand. In de daaropvolgende 20 minuten werd de O16 gevaarlijk via Daan, die vandaag tevens aanvoerder was, en Boet, die vanaf links een ijzersterke eerste helft speelde. In een doelpunt resulteerden deze kansen echter niet. Na de zoveelste afgeslagen aanval van de O16 was de restverdediging even ver te zoeken, en zo kon de tegenstander er weer razendsnel uitkomen: 0-2.

Ook na de 0-2 kwamen er kansen, bijvoorbeeld voor Viggo. Hij miste echter de rust in de afronding en de bal ging naast. Niet veel later kreeg de O16 de 0-3 tegen, en dit zou ook de ruststand zijn. Na de rust was het veldoverwicht voor de O16, maar resulteerden veel kansen steeds maar niet in een doelpunt. Het oogde een stuk verzorgder, en de ruimtes werden kleiner gehouden, waardoor de stand lange tijd 0-3 bleef. Het slotakkoord was helaas voor ons toch weer voor de O17-2, het was hun spits die tegen het eind van de wedstrijd de 0-4 op het scorebord zette. Zo is dus ook de eerste nederlaag een feit, en zijn er nog genoeg verbeterpunten om mee aan de slag te gaan.

Rest mij te zeggen dat op hetzelfde tijdstip de laatste bekerwedstrijd in onze poule werd gespeeld. ONI wist BLC met 2-1 te verslaan, en dat betekent dat wij nu samen met ONI aan kop gaan in de poule. Voorlopig staan wij alleen op basis van alfabet op een tweede plek, beide teams hebben namelijk 4 punten, 4 doelpunten voor, 3 doelpunten tegen, en ook het onderling resultaat (2-2) biedt geen uitsluitsel. Het is dus nog even afwachten wat er gaat gebeuren en wie er door gaat naar de volgende ronde van het bekertoernooi, hierover volgt later ongetwijfeld meer. Met de lessen van afgelopen zaterdag in het achterhoofd gaan we deze week vol goede moed richting de eerste competitiewedstrijd. Aankomende zaterdag zal Sportpark Heksenwiel in Breda het decor zijn voor een uitwedstrijd tegen Boeimeer, aftrap 11:30 uur.

Door: Jouke van Beerendonk