Scheidsrechter

Jérôme Vries

Accommodatie

Onbekend

Ruim twee weken voor de bekercampagne begint met een uitwedstrijd bij Vessem, gaf Nulandia de ploeg van Pierre van Berkel een stevige waarschuwing. Waar Trinitas vorig seizoen de vierdeklasser versloeg met 0-7, daar kreeg het nu een nederlaag te verwerken.

Bij Trinitas Oisterwijk stond een debutant in de basisopstelling, de pas 17-jarige Jan Kowalewski mocht het shirt met nummer 1 aantrekken en het doel van onze blauwhemden gaan verdedigen. Binnen vijf minuten moest de nieuwe rekruut van Pierre van Berkel echter capituleren, weifelend verdedigen lag daar ten grondslag aan. Spits Teun van der Donk, negentien jaren jong twijfelde geen moment en schoot de 0-1 achter de kansloze Trinitas-doelman.

Na de openingstreffer was er twintig minuten een soort niet aanvalsverdrag en viel er weinig te genieten voor de neutrale supporter. Na deze saaie periode schakelde Trinitas een tandje bij en scoorde al snel de gelijkmaker. Vanaf rechts werd een perfecte voorzet gegeven, Philip Overeem stond op de goede plaats en scoorde met het hoofd. Dat was zijn derde doelpunt in drie wedstrijden zodat de jonge nieuweling een fraai gemiddelde kan overleggen in deze beginfase van de voorbereiding.

Net toen iedereen naar de thee dacht te gaan met een gelijke stand kwam Nulandia curieus op voorsprong, Nicky Wolfs speelde terug op Jan Kowalewski die hier duidelijk niet op rekende, hij bleef versteend staan terwijl de bal tergend langzaam tegen de netten rolde, 1-2.

Degenen die in de pauze toch een tweede biertje bestelden waren daarna te laat om getuige te kunnen zijn van de derde treffer van Nulandia. Vrijwel direct na het fluitsignaal van de overigens uitstekend leidende Jérôme Vries was het Teun van der Donk die met zijn tweede de 1-3 op het bord zette. Daarna ging het snel, Nicky Wolfs scoorde uit een scrimmage nog een keer maar nu in het goede doel 2-3. Één minuut later maakte Teun van der Donk zijn hattrick compleet en stond het 2-4. En nog één minuut later schoot Tom Beks met een strakke schuiver de 3-4 tegen de touwen. Direct daarna deed trainer Pierre van Berkel een drievoudige wissel, dat viel vijf minuten later meteen goed uit. Invaller Huub Kavelaars sneed naar binnen en schoot met een prachtig schot de 4-4 in de kruising.

Nulandia leek rijp voor de sloop, een miscommunicatie tussen de defensie en Jan Kowalewski bezorgde Trinitas echter opnieuw een achterstand. Tom van de Ven pakte het presentje dankbaar uit, waarna was Trinitas niet meer bij machte was om op nogmaals op gelijke hoogte te komen en de wedstrijd verloor.

Voor Jan Kowalewski was het een avond om nooit te vergeten, debuteren op 17-jarige leeftijd met misschien wat onzekerheden en ontbrekende automatismen, verder vooral leerzaam in zijn proces om op termijn een vaste waarde te worden in de selectie van VV Trinitas Oisterwijk.