Datum

8 augustus 2020 19:00

Accommodatie

Onbekend

De ploeg van Pierre van Berkel toog naar een tropisch Breda voor haar eerste oefenduel in het seizoen 20/21. Door de doorstroming van de jeugd en teruggekomen spelers, kwamen er een aantal debutanten binnen de lijnen in deze eerste nog nietszeggende testcase. Het was echt een mix van beoogde basisspelers en mannen die zich in het elitekorps willen spelen. De tegenstander was zaterdag-vierdeklasser BSV Boeimeer uit de Haagse Beemden.

Trinitas Oisterwijk ging als favoriet van start en maakte dit helemaal waar in het eerste half uur. Boeimeer werd teruggedrongen en een treffer kon niet uitblijven, toch duurde het onvermijdelijke vijfendertig minuten en moest er een strafschop aan te pas komen. Job Viellevoye werd neergehaald en Harm van de Ven schoot de pingel onberispelijk binnen. Nog voor de thee ‘die waarschijnlijk ijsthee werd’ zat de overwinning in de knip. Twee doelpunten vlak voor de rust gaven Trinitas Oisterwijk een 0-3 voorsprong. Eerst was het Job van Riel die met een fraai afstandsschot de uitstekende Bredase doelman kansloos liet. Daarna zette Harm van de Ven de ruststand op het bord na een fraaie solo.

In de tweede helft kwamen er een aantal debutanten in het elftal, Jan Kavelaars en Philip Overeem maakten hun eerste minuten voor het keurkorps van Trinitas Oisterwijk. De laatste liet snel zien dat hij wel eens een sensatie kan worden. Met veel diepgang was hij een aantal keer gevaarlijk en wist bij zijn debuut direct te scoren. Hij was verantwoordelijk voor de vierde treffer na een fraaie actie in het zestienmetergebied. Jan Kavelaars mocht in de defensie zijn primeur vieren en deed zijn taak naar behoren. Het slotakkoord was een kwartier voor tijd voor Stefan Schilders, hij kon vrij uithalen vanaf rand strafschopgebied en deed dit met een geplaatst schot, 0-5.

Alles samenvattend was het een vrij eenvoudige overwinning op een snikhete avond. Trainer Pierre van Berkel zal tevreden zijn, niet om het minst dat er geen blessures werden opgelopen en een dikke overwinning werd veilig gesteld.