Datum

30 augustus 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Voor haar eerste bekerduel van de poulefase toog Trinitas naar de Kempen, daar moest in Vessem de plaatselijke trots op hun prachtige gelegen sportpark worden bestreden. Wat direct opviel is de staat van de velden en het complex, alles is in Vessem in perfecte staat door de vele vrijwilligers bij de echte dorpsclub.

Het eerste kwartier in de wedstrijd was er van het verschil tussen een derde en vierdeklasser weinig te merken. Het enige wat zichtbaar was dat Trinitas meer de voetballende oplossing koos en Vessem iets meer het fysieke opzocht. Na een kwartier aftasten schakelde Trinitas een versnelling bij en kwam al snel op voorsprong. Harm van de Ven werd op links weggestuurd en vuurde met precisie, de Vessemse doelman was kansloos waardoor de man van het scorebord aan de slag kon, 0-1.

De ploeg van Pierre van Berkel wilde een snelle beslissing in deze klus en ging op jacht naar een grotere voorsprong. Na een klein half uur zat die ook in de knip, een ingestudeerde corner van Peter de Jong werd door Job Viellevoye snoeihard binnengeschoten, 0-2. Vlak daarvoor was Trinitas overigens goed weggekomen nadat de spits van Vessem ontsnapte maar Ramon Doomen adequaat reageerde en de bal uit zijn doel hield.

Tot aan eind van de eerste helft bleven onze blauwhemden de betere ploeg en hadden de voorsprong moeten uitbreiden. Freek van Venrooij kwam nog het dichtstbij met een kopbal op de paal. De thee werd dan ook opgezocht met een 0-2 voorsprong, een redelijk veilig lijkende voorsprong.

In de tweede helft lag echter de 1-2 binnen twee minuten achter Ramon Doomen. Tom Beks haalde een Vessemse aanvaller neer binnen de beruchte lijnen zodat de bal op de stip ging. De pingel werd onberispelijk binnengeschoten en Vessem rook bloed. De fanatieke aanhang voor de kantine ging zich roeren en Trinitas kreeg het steeds moeilijker. Ondanks een paar gevaarlijke counters van Trinitas hing de gelijkmaker in de lucht. Leider Ad van Riel voelde de bui ook hangen, uitte zijn frustratie en moest met rood vertrekken. De prima fluitende scheidsrechter Hesselmans accepteerde niet dat de normaal nooit uit zijn slof schietende teammanager hem een koekwous noemde, een terechte beslissing.

Vanaf de tribune zag de elftalleider daarna zijn troepen de verdiende gelijkmaker incasseren. De buitenspelval klapte niet goed dicht en de linksbuiten van Vessem lepelde de bal fraai over de kansloze Ramon Doomen, 2-2.

Dit kon de ploeg van Pierre van Berkel niet over zich heen laten gaan, het ging dan ook direct op jacht naar een hernieuwde voorsprong. Harm van de Ven raakte al snel de paal zodat de groenhemden dachten te ontsnappen. Peter de Jong dacht daar echter anders over, de aanvoerder was er in een onoverzichtelijke situatie als de kippen bij om de 2-3 binnen te schieten.

In de laatste tien minuten ging Vessem daarna va-banque spelen en stuurde in de slotseconden zelfs de doelman mee naar voren. Trinitas liet zich echter niet nogmaals de kaas van het brood eten, stopte de overwinning in de tas, en zette zo een mooi fundament neer voor het bereiken van de tweede ronde in het bekertoernooi.