Datum

27 september 2020 14:15

Accommodatie

Onbekend

Voor het tweede jaar op rij verliet uw verslaggever vol chagrijn Sportpark aan de Duinweg. Waar vorig jaar een letterlijk uit de lucht gevallen doelpunt een overwinning in de weg lag, daar lag het nu puur aan het ontbreken van een killersmentaliteit bij Trinitas. RKDVC lag zo’n beetje op haar rug met een 0-2 achterstand, de ploeg van Pierre van Berkel verzuimde zoals wel vaker om de wedstrijd op slot te gooien, in de laatste minuut verspeelde het uiteindelijk twee kostbare punten.

Trinitas begon zoals wel vaker voorzichtig aan de wedstrijd en leek in de eerste tien minuten de mindere partij. Na het aftasten werd het gaspedaal wat verder ingedrukt en stond er al snel een voorsprong op het scorebord. Job Viellevoye speelde zich goed vrij op de rechterflank en schoof de bal onder doelman Jordan Levy door. RKDVC stelde daar bijzonder weinig tegenover en mocht niet klagen dat het met deze marge de kleedkamer op mocht zoeken. Trinitas kreeg zeker drie vrije trappen op de rand van het strafschopgebied maar profiteerde daar niet van. Daarnaast haalde een Drunense verdediger de bal van de doellijn na een kopbal van Philip Overeem, helaas beschikt RKDVC nog niet over doellijntechnologie zodat we nooit zullen weten of de bal geheel over de lijn was.

De tweede helft kwam Trinitas als een raket uit de startblokken. Binnen drie minuten stond de 0-2 op het scorebord. Job Viellevoye werd goed weggestuurd aan de rechterkant en scoorde op bijna identieke wijze als in de eerste helft. RKDVC had weinig in te brengen en alles wees erop dat de genadeklap eraan zat te komen.

Met nog een half uur op de klok begonnen de Drunenaren wat meer risico te nemen. Trinitas werd slordiger en verloor langzaam de grip op de wedstrijd. Het verzuimde gebruik te maken van de ruimte die steeds vaker achter de Drunense verdediging kwam te liggen. Tot de zeventigste minuut leek er desalniettemin weinig aan de hand. Een stevige waarschuwing van RKDVC had helaas niet het gewenste effect, Trintas ontsnapte nadat een corner werd binnengekopt, maar afgekeurd werd omdat de bal achter was geweest.

De ploeg van Pierre van Berkel leek echter niet onder de indruk en kreeg al snel de rekening gepresenteerd. Yannick van Zutphen kwam goed voor zijn tegenstander en tikte de bal achter Ramon Doomen. Met nog een kwartier te spelen voelde je vervolgens de bui al hangen, Trinitas miste de overtuiging om de wedstrijd dood te maken, een bekende kwaal van de ploeg van Pierre van Berkel. In de slotminuut viel de onvermijdelijke gelijkmaker, na een vermeende handsbal wees scheidrechter Francisca naar de stip. Omdat er ook geen VAR aanwezig was bleef ondanks de protesten aan Trinitas-zijde deze discutabele beslissing staan. Aanvoerder Bas Verhoeven nam de verantwoording en maakte geen fout, 2-2.

Het was daarna typerend dat Trinitas ineens wel de geest kreeg en de overwinning eigenlijk nog op had moeten eisen. Het kreeg in de blessuretijd nog twee dotten van kansen. De grootste was voor Nicky Wolfs die geheel vrijstaand de bal binnen had moeten koppen. Jordan Levy redde zijn ploeg echter met een katachtige redding, waarna de bal andermaal door een verdediger van de doellijn werd gehaald.

Trinitas liet zo onnodig twee punten liggen. RKDVC had voetballend eigenlijk nergens recht op, het bleef echter vechten voor een punt, zodat de gelijkmaker toch verdiend te noemen was.