Sportlaan 20
5062JK
OISTERWIJK
tel. 0654666682

Onze blauwhemden mochten eindelijk weer om de knikkers spelen. In de verlengde winterstop werden vier oefenpotjes gespeeld waarin drie keer werd verloren. Verder sloten tijdens het reces drie spelers aan bij de selectie waar de trainer niet op kon rekenen voor de coronaperiode. Tom Beks zat een aantal maanden in andere werelddelen en werd nu door Pierre van Berkel fit genoeg bevonden om op de bank plaats te nemen. In de basisopstelling stonden verder Peter de Jong en Zija Azizov op het wedstrijdformulier. Peter de Jong die meer dan een decennium selectiespeler is maakte eindelijk zijn rentree na anderhalf jaar blessureleed. Naast hem stond Zija Azizov, een echte Oisterwijker die furore maakte in het betaalde voetbal maar door medische problemen zijn voetbalbalschoenen een hele tijd in de kast moest laten liggen. Op de bank zat overigens ook Freek van de Pas, hij schoot daags vooraf met twee doelpunten onze JO19-1 naar een luid bejubeld kampioenschap.

De Trinitas-aanhang kon overigens voor het eerst een competitiewedstrijd volgen vanuit ons nieuwe clubhuis. Maar echt genieten was het niet met een stormachtige zuidwesterstorm en een heleboel regen. Er waren dan ook maar een aantal diehard supporters die het beestenweer voor lief namen en de omstandigheden trotseerden. De rest bleef veilig in de kantine waar de wedstrijd ook prima te volgen was.

Trinitas was in de eerste helft de betere ploeg en had na twintig minuten dit in de cijfers uit moeten drukken. De beste kans was voor Philip Overeem, hij ging goed door aan de linkerkant maar zijn inzet ging via de binnenkant van de paal net niet over de doellijn. Vlak daarna stond de wedstrijd ineens op zijn kop. BVV mocht zowat het eerste bezoek aan de helft van Trinitas een vrije trap op een gevaarlijke plaats nemen. Martie Aarts ging erachter staan mocht juichen nadat de bal via een Oisterwijks been tegen de touwen ging. Ramon Doomen stond op het verkeerde been en zag de bal tergend langzaam in de andere hoek verdwijnen, 0-1. Met deze stand gingen de ploegen naar de kleedkamer.

Na de rust liet Trinitas er geen twijfel over bestaan wie er als winnaar van het kunstgras zou gaan. Onze blauwhemden voerden de druk op en het was wachten op de gelijkmaker. Job Viellevoye was vervolgens de man die de gelijkmaker op het bord schoot na een fraaie individuele actie, 1-1. Het was vervolgens opvallend dat BVV daarna twee kansen kreeg op een nieuwe voorsprong.

Na de korte BVV-opleving was het alleen nog Trinitas wat de klok sloeg. De 2-1 was voor uw verslaggever het mooiste doelpunt wat hij zag in alle bezochte wedstrijden van Trinitas 1. Harm van de Ven kneep vanuit de rechterkant naar binnen en haalde vernietigend uit, de bal vloog tegen de storm in vol in de bovenhoek, een juweel van een doelpunt.

Niet veel later probeerde Job Viellevoye ook een gooi te doen naar de Puskas Trofee met een al bijna even fraaie treffer, een afstandsschot vloog via de onderkant van de lat achter de kansloze BVV-doelman, 3-1. Trinitas zat op rozen en consolideerde de voorsprong die in de slotfase nog ruimer werd nadat Harm van de Ven met zijn tweede van de middag de 4-1 eindstand op het bord schoot.