Sportlaan 20
5062JK
OISTERWIJK
tel. 0654666682

We beginnen vandaag bij Trinitas 2, in hun competitie was het supersunday. Als koploper speelde Trinitas tegen nummer drie Hilvaria, daarnaast moest runner up Bladella naar De Valk die op de vierde plaats bivakkeerde. De ploeg van Edwin van Wel maakte geen fout en versloeg Hilvaria met 4-1. De grootste concurrent Bladella bracht het er een stuk slechter vanaf met een 4-3 nederlaag. Door deze resultaten lijk Trinitas hard op weg naar de eerste klasse met een voorsprong van liefst negen punten en een veel beter doelsaldo.

Onze vaandeldragers waren de volgende die aan de bak moesten. Nadat donderdag koploper Vlijmense Boys aan de kant werd gezet moest nu laagvlieger Baardwijk bestreden worden. De heenwedstrijd werd met 3-3 gelijkgespeeld zodat Trinitas gewaarschuwd was voor de altijd strijdende mannen uit Waalwijk-Oost. Het heerlijke lentezonnetje had nogal wat mensen naar D`n Donk getrokken, zeker omdat na de wedstrijd de eerste Derde Helft op het nieuwe sportpark geagendeerd stond. Duidelijk werd dat met de verhuizing naar het nieuwe clubgebouw een echt Trinitas-gevoel begint te ontstaan.

Op het veld had Trinitas een groot veldoverwicht tegen het gehavende Baardwijk, de Waalwijkers moesten de afgelopen weken ook midweeks aan de bak en hadden nogal wat kwaaltjes en pijntjes opgelopen. De geelzwarten konden niets anders dan achteruit hangen maar Trinitas creëerde opvallend weinig. Trinitas heeft echter nogal wat individuele kwaliteiten in de ploeg en één versnelling was voldoende om de ban te breken. Harm van de Ven zette met een simpele voetbeweging Zija Azizov alleen voor de keeper, de oud-prof die elke week progressie boekt na zijn periode met medische problemen, schoof de bal vervolgens rustig langs de Waalwijkse doelman, 1-0.

Twee minuten later was er al een vorentscheidung, Zija Azizov mocht op zeker 25 meter van het doel een vrije trap nemen en schoot de bal net als vorige week vol in de kruising, 2-0. Met deze comfortabele voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Binnen drie minuten na de thee was de wedstrijd beslist. Peter de Jong die helemaal terug is na meer dan een jaar blessureleed maakte zijn eerste van dit seizoen. Met een penseelstreek waar Vincent van Gogh jaloers op zou zijn verschalkte hij de doelman, 3-0. Baardwijk moest nu wel uit haar schulp komen en dat was precies waar de ploeg van Pierre van Berkel op zat te wachten. De Waalwijkse verdediging werd dan ook met regelmaat aan stukken gereten, hierdoor kon Trinitas door twee doelpunten van de ontketende Harm van de Ven uitlopen naar 5-0.

Daarna vond Pierre van Berkel het tijd voor een Roger Schmidje en wisselde naar hartenlust. De selectie van Trinitas is echter zo breed dat het eigenlijk niet uitmaakt wie er speelt. Het was dan ook veelzeggend dat invallers Philip Overeem en Max van Dongen het net wisten te vinden en de eindstand op 7-0 brachten.

Na de wedstrijd was het tijd voor de Derde Helft en naar verluidt was het nog lang onrustig in Oisterwijk. Vanaf maandag moet de focus alweer naar donderdag wanneer voor Trinitas de inhaalwedstrijd tegen Gudok op het programma staat. De aanvang op Sportpark D`n Donk zal om 20:00 uur zijn.