de Diepte 10
5233XR
'S-HERTOGENBOSCH
tel. 073-6423770

Voor de derde opeenvolgende week kreeg Trinitas een midweeks programma voor de kiezen. Er moest nog één inhaalduel ingehaald worden om de hele competitie op hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden te krijgen. Het betrof de uitwedstrijd tegen het stugge TGG, een ploeg die tegen alle verwachtingen op een degradatieplaats staat. De ploeg van Pierre van Berkel doorstond de midweekse wedstrijden tot dusver goed met twee overwinningen op de donderdagavonden. TGG uit is echter op voorhand geen fijn affiche, de Bosschenaren schuwen een pittige pot niet en beschikken daarnaast met Jordi Gutte, Bas van Zeelst en vooral Arda Havar over prachtige voetballers.

Trinitas Oisterwijk begon daarom terughoudend aan deze wedstrijd op een volledig versleten kunstgrasveld, waar eigenlijk geen fatsoenlijk voetbal mogelijk is. Daarnaast hadden onze blauwhemden ook nog eens een stevige zuidwester tegen in de eerste helft. Rekenend op haar fysieke fitheid wachtte Trinitas echter rustig op de kansen die zouden komen en hield de gelederen achterin goed gesloten.

Het was na een klein half uur spelen laatste man Freek van Venrooij die de openingstreffer in gang zette. Na een lange rush bediende hij Zija Azivov die vervolgens Harm van de Ven met een steekpass alleen voor de Bossche doelman zette. In de vorm waarin de Trinitas-aanvaller verkeert is dat bijna een garantie voor een doelpunt, zo ook deze keer, 0-1.

Trinitas bleef loeren zonder echt druk te zetten om zo de voorsprong mee de kleedkamer in te nemen. Vlak voor de rust zaten onze blauwhemden ineens op rozen, Philip Overeem ontsnapte op links dolde zijn tegenstander en gaf de bal op een presenteerblaadje voor Harm van de Ven. Die twijfelde geen moment en tikte de bal simpel binnen bij de eerste paal, 0-2.

Na de rust geloofde Trinitas het wel en ging het vizier alvast richten op de wedstrijd van zondag. TGG probeerde wat het kon maar mist momenteel de fitheid om echt een vuist te kunnen maken. Pierre van Berkel wisselde naar hartenlust en twee invallers brachten Trinitas een nog riantere voorsprong in het doelsaldo. Max van Dongen en Freek van de Pas gaven hun invalbeurt glans met een doelpunt waarmee de eindstand 0-4 op het scorebord kwam. Naast de doelpuntenmakers mocht ook JO19-1 speler Joep Schoenmakers weer minuten maken en zo mocht hij een cap bijschrijven.

Hiermee consolideerde Trinitas de koppositie in de tweede periode, sterker nog de grote zege betekent dat alleen door een wonder, de tweede periodetitel Trinitas nog kan ontgaan. Zondag kan er dus naar alle waarschijnlijkheid een klein feestje gevierd worden op sportpark Dˈn Donk. Het zou de eerste ˈprijsˈ in de historie van VV Trinitas Oisterwijk betekenen. Voor Trainer Pierre van Berkel telt echter alleen een overwinning op Nieuwkuijk, hij kijkt naar de ranglijst waar zijn ploeg zich nu definitief in de top heeft genesteld.