8 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Uw verslaggever weet niet meer wat hij moet opschrijven om nog geloofwaardig te blijven. Voor de zoveelste keer was Trinitas de veel betere ploeg, de ploeg van Pierre van Berkel ging echter andermaal de bietenbrug op en bleef weer met lege handen achter. Deze keer nam Haarsteeg de punten volledig onverdiend mee naar huis.

De wedstrijd begon in de eerste tien minuten met een licht overwicht voor Haarsteeg, kansen werden daarbij niet gecreëerd zodat de laatkomers niets hoefden te missen. Er waren behoorlijk wat supporters die niet op het vroegere tijdstip hadden gerekend en fashionably late waren deze middag.

Na het eerste kwartiertje nam Trinitas het initiatief over en ging op jacht naar een broodnodige overwinning. Na alle tegenslagen van afgelopen weken was het nu echt tijd voor een driepunter. Na een half uur kwam Trinitas verdiend op voorsprong, Lucas Mallens werd bereikt en kopte onhoudbaar de 1-0 binnen. Daarna probeerde Trinitas de wedstrijd nog voor de rust in het slot te gooien, het was echter slordig in de afwerking en ging met het kleinst mogelijke verschil richting kleedkamer.

De start van Trinitas was veelbelovend, Haarsteeg werd onder druk gezet en had daar duidelijk moeite mee. Na vijf minuten werd Tom Beks weggestuurd en die werd binnen de beruchte lijnen neergelegd. De scheidsrechter wees naar de stip zodat onze blauwhemden een strafschop mochten nemen. Dennis van Berkel ging achter de bal staan maar faalde opzichtig door de bal over het doel te schieten. Langs de lijn keken de Trinitas supporters elkaar aan met een blik van ‘het zal toch niet weer gebeuren’.

Trinitas ging echter niet bij de pakken neerzitten en ging alsnog op jacht naar een grotere voorsprong. Twee keer was het daar dichtbij, Peter de Jong schoot voorlangs en een inzet van Job Viellevoye raakte de lat. Haarsteeg kon daar amper iets tegenoverstellen maar stond uit het niets op gelijke hoogte. Jur Haans maakte bij een ongevaarlijke situatie een volledige onnodige overtreding waarna de scheidsrechter naar de andere stip wees. Geel voor de Trinitas-verdediger en Rick van de Griendt schoot de strafschop onberispelijk achter Ramon Doomen.

Zoals het gehele seizoen was de ellende daar nog niet mee voorbij, een kleine tien minuten voor tijd maakte Haarsteeg uit haar eerste zelf uitgespeelde kans ook nog eens 1-2. Ruben Achten ontsnapte aan de linkerkant, kon alleen op Ramon Doomen afgaan en schoof de bal beheerst tegen de netten.

Weer hetzelfde liedje, en weer ging Trinitas uit alle macht op zoek naar een meer dan verdiende gelijkmaker. Job Viellevoye had die twee minuten voor tijd moeten maken, alleen voor de doelman schoof hij de bal voorlangs. De gifbeker was echter nog niet leeg, invaller Maikel Wolfs kreeg in de slotseconde nog een opgelegde mogelijkheid, had overigens moeten afleggen op de volledig vrijstaande Rens van Lissum, probeerde het zelf, maar de bal ging miraculeus naast het doel. Alleszeggend was dat de scheidsrechter al voor een doelpunt naar de middenstip was gelopen en zijn boekje al tevoorschijn had gehaald. Beide ploegen stonden echter klaar voor een corner en vroegen zich af wat de scheidsrechter dan gezien had. Die kon niets anders doen dan de corner laten nemen en direct daarna een einde aan de martelgang voor Trinitas te maken.

Opstelling: 1) Ramon Doomen, 2) Jur Haans, 3) Dennis van Berkel, 4) Freek van Venrooij, 5) Nicky Wolfs, 6) Job van Riel, 7) Tom Beks, 10) Peter de Jong, 14) Lucas Mallens, 9) Job Viellevoye, 8) Rens van Lissum.
Wissels: 13) Maikel Wolfs voor 5) Nicky Wolfs, 12) Huub Kavelaars voor 6) Job van Riel