Datum

3 september 2019 20:00

Accommodatie

Onbekend

Vanavond moest Trinitas Oisterwijk aantreden tegen tweedeklasser Hilvaria. Trainer Pierre van Berkel die logischerwijs nog op zoek is naar de ideale opstelling had zijn ploeg weer op een aantal plaatsen gewijzigd. Ondanks deze veranderingen kwam Trinitas goed uit de startblokken, na een kleine tien minuten lag de bal al achter de Hilvaria-doelman. Verdediger Nicky Wolfs was bij een standaardsituatie mee naar het vijandelijke doel opgestoomd en kopte snoeihard de 1-0 binnen. Nog geen drie minuten later mochten de Trinitassers alweer juichen, Max van Dongen werd aan de linkerkant weggestuurd en liet met een geplaatst schot de doelman opnieuw kansloos, 2-0.

Na deze snelle mooie voorsprong vond Hilvaria het welletjes en schakelde een tandje bij. Na een klein half uur liet Joerie van Rijswijk zien waarom hij bekend staat als een fenomeen. De eerste de beste kans lag direct achter Trinitas-doelman Ramon Doomen, Sem Hendriks was ontsnapt aan de rechterkant en gaf de bal op een presenteerblaadje. Met zulke kansen weet de all time topscorer van Hilvaria wel raad en stond de 2-1 op het scorebord. Een paar ogenbikken later kon uw verslagever ook de gelijkmaker noteren, Sem Hendriks ontsnapte opnieuw aan de rechterkant en schoot de bal gekruist in de bovenhoek.

Hilvaria bleef nadat het de stand recht had getrokken de betere ploeg maar dit gebeurde zonder echt gevaarlijk te worden. Trinitas werd nog wel één keer gevaarlijk, Max van Dongen ontsnapte in de slotminuut van de eerste helft aan de buitenspelval en kon alleen op de doelman afgaan. Deze werd simpel omspeeld en hierdoor kon de lepe spits de 3-2 in het lege doel schuiven. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust begon het bekende wisselfestijn bij vriendschappelijke wedstrijden en ook Pierre van Berkel voerde een aantal wissels door. Trinitas werd de betere ploeg en domineerde de wedstrijd, zeker nadat Hilvaria-trainer met het wisselen van de licht geblesseerde Joerie van Rijswijk zijn angel uit de ploeg had gehaald.

Trinitas voerde de druk weer op en liet zien echt goed te kunnen voetballen. Twee fraai uitgespeelde doelpunten waren hier het bewijs van. Eerst werd Peter de Jong weggestuurd door een perfecte trap van Dennis van Berkel, met een prachtige voetbeweging legde hij de bal in één tijd richting de mee opgekomen Rens van Lissum die fraai afrondde. Tot slot werd de ingevallen Tom Beks vlak voor tijd op links weggestuurd, hij gaf een puntgave voorzet die door Stefan Schilders met een fraai schot hard achter de Hilvaria-doelman werd geschoten. Hiermee kwam de 5-2 eindstand op het bord, een mooie score tegen een goede tegenstander.