Datum

27 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Wat een heerlijke voetbalmiddag was het afgelopen zondag in Boxtel. Sportpark Molenwijk was het strijdtoneel van de wedstrijd ODC tegen Trinitas en het was genieten voor de liefhebber. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke voetbalzondag. Prachtig herfstweer, twee voetballende ploegen die vol op aanval spelen en een uitblinkende scheidsrechter stonden op het menu.

Over de stand in de competitie voorafgaand aan deze wedstrijd gaat uw verslaggever voorlopig niet beginnen, op deze veertien ploegen is namelijk echt geen peil te trekken. Het verschil na de wedstrijd is tussen koploper CHC en nummer tien RKDVC slechts drie punten. Hierdoor kan een verliespartij het verschil zijn tussen een plaats in de top van het klassement of een plek in de degradatiezone.

Trainer Pierre van Berkel bleef echter vasthouden aan zijn filosofie dat met deze selectie er niets anders op zit dan elke week voor de overwinning te strijden. Zoals elke week stuurde hij weer vier aanvallend ingestelde spelers het veld in met als opdracht de aanval te zoeken. In ODC trof Trinitas echter een ploeg die met verzorgd voetbal ook vol op de aanval speelde. Hierdoor werd het een wedstrijd met veel tempo en legio kansen voor beide doelen.

In de eerste helft was Trinitas de betere ploeg en kreeg een aantal goede mogelijkheden. De 0-1 van Max van Dongen kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Peter de Jong stuurde de diepste spits van Trinitas weg die vervolgens met een gerichte schuiver raak schoot. De ploeg uit Boxtel, die met de razendsnelle Lex van den Biggelaar één van de betere spitsen van deze klasse in haar gelederen heeft, kwam daarna er een aantal keer erg gevaarlijk uit. Ramon Doomen die een prima wedstrijd keepte stond echter zijn mannetje met een aantal fraaie reddingen. Toch kwam ODC vlak voor de thee op gelijke hoogte. Bij een corner stond een Boxtelnaar helemaal vrij bij de tweede paal en kopte de bal vervolgens naar de volledig vrij staande Lex van den Biggelaar, die liet dit buitenkansje niet liggen en knikte de 1-1 tegen de netten.

Met deze stand werd vervolgens de rust ingegaan waarna ODC als beste uit de kleedkamer kwam. Trinitas moest achteruit en mocht niet mopperen dat het ongeschonden uit deze periode kwam. De beste kans voor de mannen uit Boxtel belandde op het aluminium boven Ramon Doomen.

Tot aan de laatste vijf minuten kon het vervolgens alle kanten op. Beide ploegen bleven vol op de driepunter jagen met alle risico’s van dien. De Boxtelse verdediging had dan ook een aantal noodremmen nodig om de Trinitas aanvallers te stoppen. De beste man van het veld, scheidsrechter Pascal van der Zwan jr., moest dan ook drie keer naar zijn borstzak grijpen om een Boxtelse verdediger te bekeuren met een gele prent.

In de laatste vijf minuten trapte Trinitas vervolgens het gaspedaal nog dieper in. ODC snakte naar adem en wist met kunst- en vliegwerk het doel schoon gehouden. De mannen van Pierre van Berkel kwamen in de slotseconden nog het dichtst bij een overwinning, Lucas Mallens had echter een Rob Rensenbrinkje, zijn inzet raakte in de ultieme slotfase de binnenkant van de paal.

Zo eindigde deze enerverende wedstrijd in een gelijkspel, een uitslag waar vriend en vijand vrede mee konden hebben.