Datum

26 januari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

De ploeg van Pierre van Berkel moest na een ronduit slechte eerste helft van de competitie direct in de achtervolging. De eerste wedstrijd na de winterstop leverde Trinitas een zeer welkome overwinning op. In een matige wedstrijd werd Nieuwkuijk met 2-1 verslagen zodat de herstart in ieder geval hoopgevend was.

In een eerste helft waarin niet echt veel gebeurde probeerde Trinitas zoals altijd verzorgd voetbal te spelen. Door de vele neerslag de afgelopen weken verkeerde het veld was niet echt in goede conditie, hierdoor was goed voetbal nauwelijks mogelijk. Er gebeurde dan ook weinig noemenswaardigs voordat de mannen naar de thee gingen.

Na een dikke tien minuten in de tweede helft sloeg de Trinitas-aanhang de schik om het hart, Nieuwkuijk kwam uit het  niets voorsprong nadat Rick van Buul ontsnapte en koelbloedig afrondde. Menigeen zal op dat moment gedacht hebben: “daar gaan we weer”. Gelukkig toonde Trinitas veerkracht en kwam binnen zestig seconden op gelijke hoogte. Lucas Mallens werd alleen voor de keeper gezet door Harm van de Ven, bleef kalm en schoof de bal onder de Kuijkse doelman tegen de touwen. Het was alleszeggend dat de getergde Trinitassers met de bal onder de arm snel richting middenstip gingen. Niets minder dan drie punten halen was noodzakelijk om de competitie goed te herstarten deze middag.

Een kwartier voor tijd kreeg Trintas de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen nadat het een makkelijk gegeven strafschop kreeg van scheidrechter van der Heijden. Lucas Mallens miste, maar mocht het nog een keer proberen omdat spelers te vroeg inliepen. De tweede poging werd echter opnieuw tegen de doelman aangeschoten zodat een zeker lijkende voorsprong vooralsnog vergeten kon worden. Het was niet voor het eerst dat Trinitas een strafschop miste, zodat een penaltytrauma op de loer ligt.

Trinitas had echter geen tijd om daar over na te denken en ging uit alle macht op zoek naar een doelpunt. Tien minuten voor tijd werd deze instelling beloond nadat Max van Dongen de bal te ver voor zich uit leek te spelen. Met een uiterste krachtinspanning was hij echter iets sneller dan de uitgekomen keeper en zette Lucas Malles voor een verlaten doel. Deze hoefde alleen nog maar de bal binnen te schuiven om Trinitas alsnog op voorsprong te zetten.

Waar je lachende gezichten bij de ploeg van Pierre van Berkel zou verwachten, daar zag je alleen getergde gezichten die leken te zeggen: “deze keer mag het niet mis gaan”. Met nog vijf minuten op de klok leek dit een opdracht die te doen was. Toch kwam Trinitas nog een keer verschrikkelijk goed weg nadat Nieuwkuijk een nauwelijks te missen kans kreeg. Nicky Wolfs werd de reddende engel nadat hij met zijn hak de bal blokte die richting een leeg doel ging. Na deze ontsnapping sleepte Trinitas de overwinning uiteindelijk uit het vuur en mocht drie erg belangrijke punten bijschrijven.