Vacatures - V.V. Trinitas Oisterwijk

Vacatures

Vacatures

Scheidsrechter

23-09-2019

Dringend pupillenscheidsrechters gezocht!

V.V. Trinitas-Oisterwijk is op zoek naar voetbalspelers (en dus ouders) die ook scheidsrechter willen zijn. Scheidsrechter zijn leert je als voetbalspeler bijvoorbeeld over buitenspel, hoe je het beste kunt lopen en je doet veel spelregelkennis op.
Bij sv Nevelo zijn in het verleden dit soort avonden eerder gegeven en elke scheidsrechter was meer dan enthousiast.

Als eerste willen we een lijst samenstellen met alle potentiële pupillenscheidsrechters binnen onze voetbalvereniging. Diegenen die worden opgeroepen als pupillenscheidsrechter, volgen een cursus bij vv Trinitas-Oisterwijk van in totaal 3 avonden: 2 avonden theorie (met veldverkenning) en 1 avond praktijk (fluiten van wedstrijden). De avonden zullen van +/- 18.00 tot +/- 20.30 uur zijn en worden gegeven door Richard van de Wiel en Johan Zijp.
Natuurlijk moeten je ouders erachter staan. Ze kennen jou en weten als geen ander of je geschikt bent om te fluiten. Neem het dan ook aan als ze aangeven dat het “echt iets voor jou” of juist “niets voor jou” is.

Wat wordt er van jou als pupillenscheidsrechter in spe verwacht en waar dien je rekening mee te houden?

• Als scheidsrechter ben je, zodra je in tenue bent, een zogenaamde “official”. Gedraag je daar op die momenten ook naar en ben dus serieus.
• Op het veld heb je overwicht over de spelers welke op het veld staan. Je staat er niet boven, je moet het samen doen, maar in geval van beslissen doe jij dat. De basis hiervoor is je uitstraling. Als scheidsrechter moet je er altijd netjes uitzien en netjes blijven naar iedereen die op en rondom het veld staan.
• Spelregels moeten in je hoofd zitten. Als je de algemene spelregels niet goed kent, kun je problemen op het veld krijgen. De spelregels zijn bij de KNVB te verkrijgen maar wij zullen de algemene spelregels natuurlijk ook goed met je doornemen.
• Conditie moet je natuurlijk ook hebben. Op de kleine JO-8 en JO-9 veldjes heb je dat nog niet zo nodig, maar bij een half veld voetbal zal je het spel kort moeten volgen.
• Vóór elke wedstrijddag krijg je ruim van tevoren in een appje te horen of je moet fluiten. Je bent op de wedstrijddag minimaal 20 minuten voor de wedstrijd aanwezig om kennis te maken met de teams en trainer/leiders.

Mocht je jezelf herkennen in het bovenstaande, meld je dan bij je leider. Hij zal je naam, e-mailadres en telefoonnummer aan ons doorgeven en wij zullen je dan even benaderenHeb je vragen, bel gerust.

Met sportgroeten, 
Richard van de Wiel, coördinator, T: 06-11320557.

Reageren op de vacature

Kies bestandWijzigVerwijder


* = verplicht
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!